Driebergen Art

Geplaatst 3 jun. 2016 13:57 door info lawaaisites   [ 20 jan. 2017 07:43 bijgewerkt door Info Heuvelrug Services ]
https://sites.google.com/site/kunstroelberg/lijst-actueel-projecten/_draft_post/driebart2.JPG
DriebergenART (voorheen Traay Art)


"Good Bye Traay-Art, hallo Berg&Berg en Berg kunst."
Voor mij afscheid van Traay-Art met een knipoog. 

Traay-Art is opgehouden te bestaan.
Er kon geen goede balans gevonden kon worden tussen de belangen van de kunstenaars en de ondernemers, daarom zijn ondermeer de 3 vertegenwoordigers van de kunstenaars gestopt met hun werkzaamheden binnen de organisatie.
Voor mij met wel een beetje pijn in mijn hart want ik heb destijds het idee ingebracht en het was toch wel een beetje mijn kindje!
Het ODC ging met de overige leden van de organisatie verder, paste het concept aan en organiseert nu 3 BERGEN-art. 

Daarmee leek het voor mij afgerond en had, in eerste instantie, niet het plan dit jaar een bijdrage te leveren, maar toen ik voor het eerst de naam 3 BERGEN-art las moest ik wel even grinniken, want:
Vorig jaar had ik voor mijn deelname aan Traay-Art al een vrijwel uitgewerkt idee om met de woninginrichter Breeschoten uit te gaan voeren. Helaas ging deze voor de eigenlijke start van Traay-Art failliet. Ik moest toen vrij plotseling met een andere ondernemer een koppeling maken.
Toen Traay-Art echter net van start ging was Breeschoten inmiddels overgenomen door een andere woninginrichter nl: Berg&Berg. 
Daar baalde ik uiteraard enorm van want als er met hen een koppeling geweest zou zijn zou er sprake zijn geweest van Berg&Berg en nog een Berg,.... 3 Bergen!.......... Driebergen!
En organiseert het ODC waarachtig 3 BERGEN-art!
Ik dacht:"Dat kan niet waar zijn!"
Want dat is nu precies wat de koppeling tussen mij en Berg& Berg tot stand zou brengen.
Bij de bij deze ondernemer langsgegaan om hen eens te polsen over Berg&Berg en Berg. Reinier Kop, de filiaal houder, was zeer enthousiast en heeft het verzoek voor een koppeling doorgegeven.
Berg&Berg en Berg kunst is een feit, en wordt hun bijdrage aan 3 BERGEN-art. 
En daar "moest" natuurlijk wel een beetje meer aandacht aan worden geschonken.
In Driebergen staan op een aantal plaatsen langs de weg gele aanduidingborden naar bijvoorbeeld sportcomplex of vergader locaties. 
Ik heb een aantal van deze borden gemaakt die straks, tijdens 3 BERGEN-art, gaan verwijzen naar de plek waar Berg&Berg en Berg kunst plaats gaat vinden, nl bij Berg&Berg op de Traaij 139.
Daarnaast een mobiele bewegwijzering op het zijspan. 
Ook vermeldenswaardig: 
Traay-Art heeft twee jaar geleden de cultuurprijs gekregen. De drie kunstenaars die stopten met hun werkzaamheden binnen de organisatie stelden voor om het bedrag wat nog in de pot zat aan "De Vrolijkheid", (AZC Leersum) te schenken zodat zij dit jaar en wellicht volgend jaar weer een bijdrage zouden kunnen leveren aan 3 BERGEN-art . Met goedkeuring van de gehele organisatie is dit bedrag overgemaakt.