ZomerExpo: Nieuwe meesters van de lage landen

Geplaatst 6 okt. 2014 12:18 door info lawaaisites   [ 18 apr. 2016 08:31 bijgewerkt ]
In navolging van de Summer Exhibition van de RoyalAcademy of Arts in Londen en de Canvas Collectie in België heeft ook Nederland haar eigen zomertentoonstelling door open inschrijving.
Het nieuwe initia
tief geeft een beeld van eigen bodem. Iedereen die beeldende kunst maakt, kan aan de voorrondes deelnemen, gevestigde en niet gevestigde kunstenaars.
De voorrondes vinden plaats in maart en april.
De commissie jureert zonder voorkennis van de kandidaten “a prima vista”.
Het werk wordt geselecteerd op basis van een thema.
Aan de hand van deze thema’s zal de tentoonstelling een beeld geven van de kunstbeoefening in Nederland in volle breedte zonder onderscheid te maken tussen gevestigde en niet gevestigde kunstwereld.
Alleen de zeggingskracht en de kwaliteit van het werk telt.
De naam en achtergrond van de kunstenaar zijn onbelangrijk.

Na de eerste selectieronde verschijnt er op de website van de ZomerExpo een bijzondere online gallery van 600 werken.
Uiteindelijk worden er, in de tweede ronde, 250 kunstwerken gekozen die samen de tentoonstelling vormen in het Gemeentemuseum Den Haag.
https://sites.google.com/site/kunstroelberg/lijst-actueel-projecten/zomerexponieuwemeestersvandelagelanden/maastricht.JPG

Mijn deelname:
In 2011 was mijn werk "stadslandschap Maastricht" onderdeel van de tentoonstelling ZomerExpo 2011 in Den Haag.  (tevens op online gallery). 

In 2012 haalde mijn werk "liefde is........" de voorronde en was te zien op de online gallery.
In 2013 kwam mijn ruimtelijk werk "aarde_01" weer door beide selectie rondes en te zien tijdens ZomerExpo2013. (tevens op online gallery).
Zomerexpo2014

Zaterdag 22 maart 2014 waren de voorrondes voor deelname aan Zomerexpo 2014.
Met twee installaties licht_01 en licht_02 (tot stand gekomen in samenwerking met Bep van Delden) gingen we naar Eusebiuskerk in Arnhem. Beide werken kwamen door de eerste ronde!Rond 19.00 eindelijk de
einduitslag van ronde twee:

Beide installaties "licht_01(7) en licht_02"(8) in het Gemeentemuseum in Den Haag, ZomerExpo 2014.  (tevens op online gallery).
Voor meer informatie www.zomerexpo.nl
Lees artikelen over Zomerexpo 2013 en Zomerexpo 2014.